Tillbehör

Vi har ett brett sortiment av tillbehör för din lyftutrustning som underlättar användningen samtidigt som de förbättrar livslängden och prestandan. Här finner du allt från radiostyrning till LED-belysning.

Våra tillbehör förbättrar din lyftutrustning och därigenom din arbetsplats. Med vårt breda utbud av tillbehör kan du bland annat få en betydligt bättre överblick över arbetsområdet med hjälp av radiostyrningen ABURemote. Du kan väga lasten enkelt genom en krokvåg och du kan förbättra arbetsförhållandena med LED-belysning. Med ABUControl garanterar du säkra och kontrollerande lyft och med ErgoPush bidrar du till en mer ergonomisk arbetsplats. Beroende på dina ändamål kan du med andra ord garanterat hitta ett tillbehör som passar dig.

ABURemote
ABURemote skapar rörelsefrihet för kranföraren. Rörelsefriheten förbättrar kontrollen över hela lastområdet, vilket ger en tryggare miljö. ABURemote finns i två varianter, med knappsändare eller med spaksändare, och är lämpad för travers med två trallor och för tandemstyrning (två traverser som gemensamt hanterar en och samma last).
Ändvagnar och hjulblock
ABUS konstruktion av ändvagnar och hjulblock är av hög kvalitet och precision och du som kund kan själv tillverka traversbalken och komplettera med dessa. De har underhållsfria åkverksmotorer med interagerade växellådor, mjuka köregenskaper och elektromekaniska skivbromsar med lång livslängd.
ErgoPush
ErgoPush förbättrar ergonomin på din arbetsplats. Det är ett lätt och ergonomiskt manöverdon som enkelt kan hanteras med en hand. Knapparnas tryckmotstånd är lågt vilket underlättar hanteringen ytterligare.
Installationskomponenter
Till din krananläggning erbjuder vi olika installationskomponenter som strömbana, flatkabel och installationsmaterial.
Krokvåg
En krokvåg hjälper dig att väga lasten på ett enkelt sätt. Krokvågen är lämplig för dig som exempelvis vill underlätta vid lastning av lastbil, som behöver underlag för fakturering eller för materialåtgångsberäkningar i produktionen.
LED-belysning & LED-display
LED-belysning kan förbättra arbetsförhållandena vid kranen. Med extra belysning ökar du säkerheten och slipper eventuell skuggbildning från kranen (om den är monterad under den allmänna hallbelysningen).
Styrsystem
Till ABUS kranar finns flera olika styrsystem att tillgå. ABUS styrsystem skapades med ett modultänk genom välbeprövad teknik och täcker ett stort användningsområde. Styrsystemet finns i två utföranden, decentraliserad styrning med elskåp på kranbryggan (SKR) och elskåp på trallan (SKA). Centralt elskåp för kran och tralla som sitter centralt på kranbryggan.
Telferskydd
Telferskydd förlänger din telfers livslängd. Telfrar används i många olika miljöer och kan ofta utsättas för nederbörd, damm och smuts i luften som kan försämra telferns funktion. Med vårt eget framtagna telferskydd kan du undvika dessa typer av yttre påverkan.
Åkverk
ABUS åkverk finns både som manuellt och elektriskt. Det som påverkar modellval av åkverk är vilken typ av verksamhet man har. Arbetsområde, frekvens på arbetsmoment och önskad lyftkapacitet är exempel på faktorer som påverkar val av åkverk. Ett åkverk bidrar till en bättre arbetsmiljö då det ger en förbättrad ergonomi för användaren.