KILAFORS väljer ABUS 1,6 tons Lättraverser

Carlhag har levererat och monterat två stycken radiostyrda 1,6 tons lättraverser typ ZHB-I till Kilafors.

KILAFORS är Sveriges största tillverkare av chassier och påbyggnader för lastbilssläp.

I början av 60-talet fanns det ett stort behov av släp till vettiga priser bland svenska åkare. I juni 1961 bildade därför åkarna själva det företag de saknade på släpvagnsmarknaden.
Företaget fick namnet Kilafors Industri AB.
År 1989 förvärvades bolaget av investmentgruppen ACC. Fem år senare inkorporerades Kilafors störste konkurrent BRIAB i gruppen, och aktiebolaget BRIAB-KILAFORS bildades. Aktierna köptes upp av andra investerare, och Translink-gruppen blev störste ägare av företaget som än en gång fick nytt namn.
Målmedvetet har nuvarande ägare investerat och skapat en långsiktig struktur.
Verksamheten har funnit sin form och återtagit sitt ursprungliga namn från -61, Kilafors Industri AB.
50 års erfarenhet av släpvagnstillverkning genomsyrar varje hörn av fabriken.

När man nu satsar vidare på ett nytt koncept, med produktion av moduluppbyggda flistransportspåbyggnader (BioLine), behövdes en ny produktionsyta med nya traverser.

Valet föll då på CARLHAG AB som har levererat och monterat två stycken radiostyrda ABUS 1,6 tons lättraverser typ ZHB-I.
Dessa monterades upp i befintliga I-balksbanor hängande under takstolarna.
Som strömtillförsel levererades 42 m plastkapslad strömbana typ KBH 4/40.

– Vi valde CARLHAG / ABUS, eftersom de verkar ha produkter av hög kvalitet, till vettiga priser och dessutom bra service säger Jahn Radgren, platschef i Kilafors.

CARLHAG AB har egna servicetekniker / montörer stationerade i Karlstad, Örebro, Gävle, Sundsvall/Timrå, Umeå och Piteå. Dessutom har man samarbetspartners för service, placerade i Fagersta och Kiruna.