ABUS kranar ökar tempot hos Jörnträhus

Tidigare spikade man husdetaljer som till exempel väggblock och golv på samma plats som andra husdetaljer. Men när orderingången ökade började det bli trångt och man såg över flödena för att öka effektiviteten.

Den bästa lösningen var att dela upp produktionen genom att ta andra ytor av lokalen i anspråk, men här fanns ingen befintlig lyftkapacitet. Eftersom man hade goda erfarenheter av ABUS olika kransystem sedan tidigare valde man att ta en första kontakt med Stefan Sundkvist, säljare på Carlhag.

– Kunden ville ha en standardlösning i form av en underhängande kran med radiostyrning, och där man tydligt angav att man ville ha en högre lyfthastighet än vad man hade med sina två äldre kranar.

Det blev en ABUS EDL 4 ton där de 72 meter långa kranbanorna monterades i de befintliga betongtakstolarna.

– Det var snabba ryck som gällde, och bara två månader efter att vi tecknat kontraktet var kranen på plats, driftsatt och klar, säger Stefan Sundkvist, som konstaterar att kunden blev så nöjd att de kom tillbaka efter en tid och tecknade serviceavtal på den nya kranen och de båda äldre.

 


Kort om Jörnträhus

Jörnträhus har jobbat med trä sedan 1932 och byggt hus sedan början av 60-talet. I företagets husfabrik i Jörn som ligger i norra Västerbotten jobbar ett 30-tal medarbetare.