CarlHag

ABUControl – säkra och kontrollerade lyft

Säkerhet

Synkronisering av åkrörelser och hastigheter skapar säkrare samlyft med två telfrar eller tandemdrift av traverser. Du kan anpassa lyftverkens och drivenheternas accelerations- och bromsegenskaper samt max- och min-hastigheter.

Servicevänlighet

För att underlätta för dig använder vi välbeprövade standardkomponenter från välkända elektroniktillverkare. Programvaran KranOS i ABUControl, har ett överskådligt gränssnitt och kopplas trådlöst till din kran. Inga licenser krävs. Styrsystemet gör att du får en bättre översikt över driftdata och inställningar. Det gör också att löpande förebyggande underhåll och den årliga besiktningen kan genomföras snabbare och smidigare. Uppkopplingen sker via WiFi och du kan därefter anpassa dina inställningar för t ex ramptider, acceleration och inbromsning. Den centrala PLCn registrerar och lagrar kranens alla rörelser. Vid service får du fram data om antal starter, lastkollektiv och återstående livstid på telfern. Du får lättanvända produkter med en optimal översikt och servicevänlighet.

Komfort

Antisvajkontroll minimerar pendling av last. Systemet tar hänsyn till åkhastigheter, acceleration, krokposition mm baserat på matematiska beräkningar. Det gör att åkmotorerna accelereras och bromsas, som gör att pendelrörelserna dämpas. Frekvensstyrning på kranåk- samt tväråksrörelse ingår. Inställningar för kran- och tväråksrörelse finns som standard.

Kontakta ditt Carlhag-kontor för mer information eller beställning.