CarlHag

Styrsystem

Till ABUS kranar finns flera olika styrsystem att tillgå.

Styrteknik

Genom välbeprövad teknik och ett modultänk har ABUS tagit fram ett styrsystem som täcker ett stort användningsområde. Det finns två huvudsakliga lösningar; Decentraliserad styrning med elskåp på kranbryggan (SKR) och elskåp på trallan (SKA). Centralt elskåp för kran och tralla som sitter centralt på kranbryggan.

Överlastskydd LIS

För ABUS lintelfrar finns en speciellt utvecklad enhet, LIS. Denna enhet finns i två varianter: LIS-SE och LIS-SV. Båda finns som standard med drifttidsräknare och fungerar som överlastskydd.

ABUControl

ABUS nya elektriska styrsystem ABUControl innebär introduktion av en rad säkerhetsaspekter med hög servicevänlighet i ett modulärt paket. Den centrala PLC:n registrerar och lagrar kranens alla rörelser. Vid service kan man se till exempel drifttid, antal starter, lastkollektiv och återstående livstid på telfer. För att förenkla underhållet kan man enkelt logga in på kranens PLC från golvet via WiFi för diagnos. Mjukvaran KranOS  har ett gränssnitt som är modernt överskådligt vilket ger tidseffektiv användarvänlighet.

Kontakta ditt Carlhag-kontor för mer information eller beställning.