Vi satsar på framtiden och utökar våra lokaler, kontor, garage och lager.

På den här sidan kan du följa bygget, hoppas du vill hänga med! 😊

Nu i februari inleds arbetet med Carlhags genom tiderna enskilt största investering. Lokalerna på Gräsdalen i Karlstad utökas med konferens- och utbildningslokaler, kontor, garage och lager på en yta om totalt ca 800 kvm. De nya lokalerna beräknas vara klara till sommaren 2022. En satsning både både för våra kunder och vår personal.

Nu är hallen klar!

Här kan du komma och lära dig om säkra lyft i våra fina nya lokaler.

 

Nu börjar det närma sig inflyttning för ABUS 💥

Två kontor är klara och i fullt bruk! Möbelmontage pågår för fullt för att få de andra fyra kontoren klara under nästa vecka.

 

Nu har vi börjat med insidan!

Dragning av kablage och spackling i nya och gamla kontorsdelen. Den gamla kontorsdelen blir helt integrerad med nya och kommer också den att få en uppfräschning.

 

Lagerhallen växer fram 👉🏻

Taket är på plats och arbetet med att montera väggarna har påbörjats!

Garagelängan tar form!

Nya garageplatserna börjar bli färdiga. Det blir kanon!

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Så här ser ABUS tillfälliga kontor ut. Numera inhysta i Carlhags utställningshall.

Nu går det undan!

Stålkonstruktion och delar av traversbanan på plats. Nästa vecka börjar vi riva en del av den befintliga fastigheten för att göra plats för vårt nya lager och konferensrum.

Lyftkranen på plats - snart dags för stålkonstruktionen till lagret

Idag har lyftkranen etablerats för att påbörja montage av stålkonstruktionen till nya lagerbyggnaden. Högra bilden visar hur den nya kontorsdelen växer fram.

Gjutning i strålande sol ☀️

Idag har vi tagit ännu ett steg i vår utbyggnad. Plattan för lager och utbildningshall samt garage har gjutits. Dagen till ära har vi bjudits på finfint väder!

Armering för stora hallen klar – snart dags för gjutning 💪🏼

Nu har vi kommit ytterligare en bit framåt! Armeringen för stora hallen är klar och redo för gjutning under vecka 11. Armeringen för våra garage pågår för fullt och vi beräknar vara färdiga under vecka 10.

Kantelement och isolering

Nu är arbetet i full gång med att montera kantelement och isolering. Inte långt kvar innan cementen är på plats.

Armeringskorgar klara 👍🏻

Under tiden som det har pålats för fullt har det tillverkats armeringskorgar. Nu är de klara och ska snart läggas på plats inför kommande gjutning.

Pålning i kraftigt snöfall!

Nu är vi klara med pålningen för nya verkstaden och garagen. Allt detta gjordes under måndagens kraftiga snöfall! Ett stort tack till gänget som sett till att pålarna har kommit på plats.

Första pålen!

Då har första pålen kommit på plats i vårt byggprojekt.😊

Nu är vi igång!

Då är vi äntligen igång med utbyggnaden av vår befintliga fastighet. Den enskilt största investeringen i vår historia. Ca 800 kvm med en mix av kontor, lager, garage och nya omklädningsrum kommer det bli när allt blir klart. En spännande satsning som vi gör tillsammans med ABUS Kransystem AB.


Carlhag satsar - läs hela pressreleasen

Nu i februari inleds arbetet med Carlhags genom tiderna enskilt största investering. Lokalerna på Gräsdalen i Karlstad utökas med konferens- och utbildningslokaler, kontor, garage och lager på en yta om totalt ca 800 kvm. De nya lokalerna beräknas vara klara till sommaren 2022.


Gemensam stark framtidstro

ABUS Kransystem, vars produkter Carlhag är återförsäljare av, hyr lokaler i fastigheten och drar självklart också nytta av investeringen.

– ABUS Kransystem visar en stark framtidstro samt ett stort förtroende och långsiktighet i samarbetet med oss, genom att nu skriva ett långt hyreskontrakt, säger Johan Hammarström.

– En framtidstro vi såklart delar, och därför utökar vi med fler kontorsytor för att möta den förväntade tillväxten, tillägger Johan Hammarström.


En satsning för våra kunder

Konferens- och utbildningslokaler är ett mycket efterlängtat tillskott.

– I och med att vi också installerar en komplett traverskran i huset kan vi nu också erbjuda våra kunder att komma och genomföra både de teoretiska och praktiska momenten i traversförarutbildningen på plats hos oss, säger Johan Hammarström vd på Carlhag.

– Den utökade lagerytan gör också att vi på ABUS Kransystem kan lagerhålla fler reservdelar samt utökat lager för t ex kättingtelfrar för omgående leverans. Även att effektivare lagerföra skrymmande gods som t ex lättraverser möjliggörs, säger Tony Wittgren vd på ABUS Kransystem.


Bättre utrymmen för personalen

I utbyggnaden byggs det också nya och bättre personalutrymmen i form av personalrum och omklädningsrum. De nya omklädningsrummen kommer att rymma en ”ren” och en ”smutsig” del. Det blir även duschmöjligheter och gott om utrymme för förvaring av arbetskläder. Dessutom tillkommer garageplatser för servicebilarna.

– Det här är förbättringar som verkligen kommer alla anställda till godo, berättar Johan Hammarström.