CarlHag

Carlhag slår tre miljonrekord

18 april, 2018

2017 blev ett rekordår för Carlhag som nådde en milstolpe tack vare omsättningen på 102 miljoner kronor. Och det var inte bara omsättningen som slog rekord, utan det gjorde även nyförsäljningen som landade på 106 miljoner kronor. Dessa två rekord skapade i sin tur det tredje rekordet: en bonus på en miljon till medarbetarna.

Förklaringen till de fina siffrorna kommer från en kombination av saker. Dels från arbete med produkter av hög kvalitet och lyckad nyförsäljning. Men också av god utväxling, den gynnsamma konjunkturen och framför allt på grund av medarbetarna som är den viktigaste nyckeln.

– Jag vill hylla medarbetarna med alla superlativ som finns. Utan dem hade inte det här varit möjligt. Därför är jag glad och stolt över att få dela ut en riktigt fin bonus till dem, säger Johan Hammarström, VD på Carlhag.

Förutom bonusen får de anställda extra pensionsavsättningar. Dessa två tilldelningar hamnar på närmare 1 miljon kronor.

Tack vare omsättningsrekordet och några pensionsavgångar behöver Carlhag anställa fler. Därför kommer fem nya medarbetare rekryteras under 2018 och den totala personalstyrkan blir då 43 stycken.

Carlhag har inlett 2018 minst lika starkt som under motsvarande period året innan. Johan Hammarström ser därför positivt på framtiden.

– Men en ny utmaning står framför oss. Vi måste ha en ny lokal eftersom vi har växt ur den vi har i dag. Och först behöver vi hitta en tomt, för vi vill bygga en lokal som passar vår verksamhet till punkt och pricka. På så vis kommer vi kunna göra ännu bättre resultat framöver, avslutar Johan.